, ,

Listebok for listefriker

Jeg har følt på stresset og travelheten helt siden jeg var ferdig med sommerferien. Først i forrige uke fant jeg ut hvorfor. (Sånn i tillegg til mye jobb, liksom). Jeg har rett og slett glemt å lage ny listebok etter at den gamle ble full. Alle ting jeg skulle huske var skrevet på postits og lapper som forsvant… Skrekk.

Listebok
Nå er listeboka i boks, jeg har ro i sjela – og er mer effektiv. Listebok er gull verdt for listefriker og ordensnazier. Med ting nedskrevet PÅ ETT STED trenger du rett og slett ikke huske og tenke så mye hele tiden. Og du har oversikt. Ah, oversikt, den undervurderte tilstanden av lykke.

De fleste har sine egne måter å holde oversikten på. En a-plan eller kalender på Macen er supert, men en listebok kan du designe på din helt personlige måte – akkurat som du trenger den.

I hver listebok jeg har hatt, har jeg faste sider, som jeg «overfører» til den nye, når den gamle er full. Jeg har alltid en side for hvert rom i huset. For fryser og kjøleskap. Jeg kunne sikkert hatt en side for hver hylle i hvert klessskap også 😉  (Hm….)

Jeg har en side satt av til hver enkelt jeg kjøper jule- og bursdagsgaver til – ønskelistesider. Jeg har julekortlister, handlelister, ønskelister for hus og hage, jeg skriver opp mål for gode hverdager og treningsmål.

Jeg har en egen side som heter «hva heter greiene», der jeg skriver ned hva støvsuger og printer og sånn heter – da fisker jeg bare opp boka på butikken – og kommer hjem med riktig blekkpatron og støvsugerpose.
Jeg har en liste over alt det kreative jeg har lyst til å gjøre, en side der jeg tegner opp fargemønsteret til lappeteppet jeg monterer, en side over viner jeg har smakt og som jeg likte, en side for filmer jeg vil se, musikk jeg vil sjekke ut…

Barna har også en side for hva de trenger av utstyr. Og så har jeg en side som heter «Prosjekter jeg aldri får tid til», herunder kjellerrydding og albumliming. Haha…

Hvis en side blir full og ferdig, setter jeg en skråstrek over hele siden. På den måten scanner blikket at her er det ingenting å huske på, og det er lett å bla forbi.

Og så er det flotters hvis jeg klarer å bruke samme farge på pennen hele boka gjennom ;). Det ser ryddigere ut. (Herre, når jeg skal skrive ned alle disse tankene mine, skjønner jeg at det kan stilles endel diagnoser på meg 😉 )

Hvilke sider har du i DIN listebok? (Eller er det bare meg i hele verden som er sånn?)

(PS: En annen fin ting med listebøkene er at de kan spares på og leses omtrent som dagbøker. I bøkene mine fra 2005 og 2009 står foreksempel lister over gutte- og jentenavn – koselige minner!)
(PS: Ikke mist boka hvis du blir avhengig.)

14 svar
 1. Irene
  Irene says:

  Fantastisk! Prøver meg stadig frem med ulike liste-/huskesystemer, men finner liksom ikke min "fasit". Kanskje en hel bok hadde gjort seg? Hadde vært morro å sett et bilde eller to av boka – forøvrig er innlegget genialt :-)

  Svar
 2. Hilde
  Hilde says:

  Eg skrive fort under på tanken om samme penn og farge i heile boka (!!). Symmetriangsten min likar slike forslag :) Eg brukar tlf min til slikt, men dette med listebok trur eg må utprøvast snarleg. Kanskje vert eg meir effektiv òg då – lov å håpe 😛

  Svar
 3. Lise
  Lise says:

  Helt nifst. Du må ha arva listemanien fra meg! Jeg har listebok på jobbem, lister for… det meste. Jeg setter også kryss over og fører opp igjen det som ikke er fullført. Nå har jeg også en liste på Memory/Altibox. :) SM

  Svar
 4. Iris Jeanette
  Iris Jeanette says:

  Jeg har en sånn bok for hytta, hvert rom er målt opp og tegnet inn i boken.
  Der har jeg egne sider etter hvert rom, og endel sider for tips og ideer.
  Har skrevet opp alle fargekodene på malingen osv.
  Blir nok å lage meg en slik bok hjemme den dagen jeg selv eier hus 😀
  Ha en strålende søndag!

  Svar
 5. Eva Renate
  Eva Renate says:

  WOW du er min liste-helt!!! Jeg skriver også lister for det meste, men alle blir liggende rundt i huset – frem til samboer kaster de.
  Men da kan jeg jo baare skrive en ny hihi

  Svar
 6. Ellen
  Ellen says:

  Hei, mammadamen tipset meg om bloggen din! Genialt med denne listeboka. Må følge med på bloggen din kjenner jeg. System og orden er noe jeg vet er helt nødvendig for meg! Jeg har en listedagbok nå. Den har en side pr dag over ting jeg skal gjøre i løpet av dagen. Ditt system er jo helt genialt. Skal virkelig vurdere hva av dette jeg vil ta opp!
  har også en bloggsystembok! Og timemanager da! God helg!

  Svar
 7. Gunn Beate
  Gunn Beate says:

  Tusen takk, Ellen og Åshild!

  Jeg har som mål å gjøre denne bloggen til en levende effektivitesblogg, en dag… Må bare huke av alt det andre på lista først, hehe.

  Svar

Legg igjen et svar

Vil du legge inn en kommentar?
Skriv inn her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *