System og orden i privatøkonomien

Det er ikke bare i skuffer og skap man bør ta en liten opprydning iblant. Å ha oversikt over og følelsen av kontroll er selvsagt også utrolig deilig når det kommer til bankkontoen.

Jeg er ikke helt der enda, men jeg elsker å lese bloggen til Pengebingen, en anonym jente som har stålkontroll over privatøkonomien. Her snakker vi 30 % sparing hver måned, langsiktige mål, måtehold og lure løsninger.

Vi har vært flinke av og til, til å se over kontoutskrifter og luke ut unødvendige utgifter og regninger, sette opp måneds- og årsbudsjetter, og bytte bank og forsikring. Det er en jobb, en ganske kjedelig en, men når man ser hvor mye penger man kan spare er det virkelig verdt det! Og vi fikk i tillegg gratis hjelp fra Eiendomsfinans.no, som hjelper kunder med boliglån tilpasset den enkeltes ønsker og behov. De samarbeider med en rekke banker i Norge for å finne rett bank til rett person. De tar seg også av forsikring og bilfinansiering – et finansielt supermarked!

Syns også at DNB har en fin greie når man kan spore utgiftene på VISA-kortet, og se hvor mye penger man har lagt igjen i de ulike butikkene. Jeg fant fort ut at jeg liker veldig godt å handle på Floriss og Søstrene Grene… Sjekk det ut, kanskje banken din også har en slik løsning, og få deg en liten aha-opplevelse på hvor mye du legger igjen hvor. Kanskje ser du at de pengene kanskje burde vært lagt igjen et annet sted – på huslånet foreksempel? 😉

Har du noen gode systemer for oversikt over privatøkonomien?

0 svar

Legg igjen et svar

Vil du legge inn en kommentar?
Skriv inn her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *