Rotete ryddevaner – stakkars mann.

Noen ganger syns jeg litt (men bare litt) synd på han jeg er gift med. Selv om jeg skriver blogg om å ha ting i orden, så glipper det her også. 

 

Hvor.Har.Gunn.Beate.Omplassert.Plasteret.Denne.Gangen!?

 

For jeg har jo mine teknikker (ok, uvaner) når jeg rydder. Og jeg ser jo at et par av dem er litt irriterende:

1.
Jeg endrer systemer og bytter plass på ting uten å si fra. Eller uten å spørre om det er ok. Jeg er litt usikker på hvor mange ganger han har spurt «hvor er det vi har plastrene nå, du?»

2. 
Jeg hverdagsrydder som regel ett og ett rom av gangen. Det vil si, at når jeg rydder stuen, har jeg en uvane – jeg bare legger tingene som skal til kjøkkenet, badet og gangen på benken eller bordet, og ikke direkte på plass i skuffer og skap. Resultatet er at stuen til slutt er kjemperyddig, men alle de andre rommene er  mer rotete enn da jeg begynte å rydde.

Men så er i alle fall ett rom ryddig, da.

3. 
Jeg hater å bære ting opp trappene til barnerom og ned til kjelleren. Da blir det gjerne fulle trappetrinn opp til loftet, eller litt for full skittentøysdunk på på badet. (Eller i gangen som et hint til han jeg tenkte kunne gjøre det i stedet. Og det minner meg på nr 4.)

4.
Jeg setter ting jeg vil ha båret ned foran kjellerdøren – den han må åpne for å få båret det ned. Jeg ser at den kan være litt irriterende.

Det verste er jo at det hadde tatt meg mindre enn ett og et halvt minutt å si fra om nye systemer, å bære ting opp eller ned trappa, eller lagt tingene rett på plass. Skjerpings. 

Men han er i alle fall glad for at jeg rydder, da. Det skal jeg ha. 


Har du noen stilige rydde-uvaner? 

 

2 svar
  1. Åshild
    Åshild says:

    Da vi flyttet inn her for 9 år siden hadde jeg planlagt nøye hva som skulle i alle skap og skuffer på kjøkkenet. Etter to uker måtte jeg bytte om på innholdet i to skuffer til stor frustrasjon for husets menn. Det dreide seg tross alt om spisebestikket.

    Jeg har rollen som materialforvalter og definer hvor ting skal stå, men må også få spørsmålet hvor ting er.

    Svar

Legg igjen et svar

Vil du legge inn en kommentar?
Skriv inn her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *