,

Rydd opp i gangen

Hvor oppbevarer du alle de små tingene du ikke så ofte, men plutselig trenger? Har du en roteskuff, eller en rotebolle på kommoden? Hvor slenger du fra deg nøkler, løse skruer, kronestykker og kvitteringer fra lommene når du kommer hjem og inn i gangen?

gangen

Ser du bruskassa der inne?

Hverdagen kan virke kaotisk med alt som skal huskes, gjennomføres og planlegges. Det hjelper jo ikke akkurat på kaosfølelsen om det er rotete rundt deg. En gjennomgang av tingene som skaper rotet – eller rettere sagt mangelen på system for tingene, er på sin plass. Særlig i gangen blir det lett rot hvis ting ikke har hver sin plass.

Lommerusk
Roteskuff og rotebolle er ok, det, men småting surrer seg så lett inn i hverandre og blir til en salig røre av uoversiktlighet. Å legge en settkasse i en skuff kan gjøre at du lettere finner den ene lille sikringen til bilen, et par mynter til bussen før du løper ut døra, eller den lille nøkkelen til redskapsboden.

Jeg har brukt vår gamle bruskasse i tre, en artig antikvitet, som settekasse på veggen. Romsligere og dypere enn de settekassene vi hadde da vi var barn! Her er plass til hele nøkkelknipper, stabler med reflekser, et lite lager med telys til utelykta, den lille lommelykta og andre ting det er kjekt å ha for hånden i husets gang. Og det blir veldig lett å legge på plass ting når vi kommer hjem!

Barnesko
Små barn har ofte mange sko, og selv om de er små i størrelse, tar de like stor plass i skohylla som tøflene til far. Sett opp CD-hyllene du likevel har tømt etter å ha gått over til strømming, og tilpass hylleavstanden til skoene. Da får du plutselig plass til flere sko, og bedre utnyttet plass i de vanlige skohyllene.

Småverktøy
De færreste av oss har lyst til å ha hele verktøykassa stående i gangen til enhver tid, men et lite skrin eller en skuff burde vi ha i nærheten lett tilgjengelig. Tenk gjennom hvilke ting du ofte plutselig trenger. Mitt forslag: Blyant, teip, gummistrikk, synål og -tråd, sikkerhetsnål, saks, stor og liten skrujern og stjernetrekker, et par skruer, en liten hammer og noen spiker, lærertyggis, fyrstikker, målebånd/tommestokk, notatblokk.

Flest mulig kurver
Er dere flere i familien, blir det ofte et salig rot i votte-skuffen. Hvems er hvems og hvor er lua mi? Løsningen er flest mulig kurver – en til pappas votter og luer, en til sønnens, en til datterens og en til mors. Eller en til votter, en til luer, en til buffer og en til refleksvester. Før du bestemmer deg for antall kurver, bør du gå gjennom innholdet du faktisk har, og legge i hauger så du ser behovet. Kanskje får du også kvittet deg med en brøkdel av det!

Slike kurver gjør det lettere å rydde på plass etter at det er brukt, og lettere å finne frem til lua i en fei.

Når du skal ut
Reflekser, 3D-briller, myggspray eller Aloe Vera til brenneslebrente barn – det er sånt du trenger på vei ut eller greit tilgjengelig når du oppholder deg i hagen. Ha en egen boks, eske eller skuff til slikt i gangen, så slipper du å løpe helt til badet etter refleksen når ungene tripper etter å gå ut, eller lete etter 3D-brillene når du skal rekke kinoen.

Lykke til med et ryddigere og mer oversiktlig gangliv! :)

(Saken ble skrevet for EFI i 2015)

0 svar

Legg igjen et svar

Vil du legge inn en kommentar?
Skriv inn her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *