,

Ryddig kildesortering!

Jeg fikk litt systemfrikåndenød da jeg så at renovasjonsselskapet i Asker gav bort noe som så ut som et genialt og plassbesparende kildesorteringssystem til askerbøringer. Jeg ble litt misunnelig. Men så fant jeg ut at jeg også kunne kjøpe! To dager etter er det hele installert i skapet under vasken.

Praktisk kildesortering – de to ordene i samme setning har for meg fortont seg som en umulighet. Helt til i dag, da. Jeg møtte Kildeboksen.

Kildeboksen startet med en frustrert mann (hei, jeg kan tenke meg hvordan du hadde det, mann!) på kjøkkenet, en limpistol og en pappeske i 2007. Den første prototypen ble produsert i kjellerboden i Tromsø. I årene som fulgte ble påfølgende forbedringer testet hos familie og venner. I 2012 ble drømmen til virkelighet.

Dette er Kildeboksen:

  • Solide esker i hardpapp – lett å brette ut
  • Integrert rom for poserull
  • Regulerbart volum
  • Rimelig og smart
  • Passer i de fleste kjøkken
  • Tar lite plass
  • Størrelse 29 x 29 x 12,5 cm

Flasker og store biter pappsøppel tar selvsagt fremdeles mer plass enn til at jeg kan putte det i en Kildeboks, men utenom det – hele kjøkkenskapet under vasken er transformert! Endelig har jeg plass til vaskemidlene lett tilgjengelig og ikke stappet bakerst i skapet eller på rekke og rad på kjøkkenbenken. Jeg trenger ikke lenger kaste metallboksene inn i det mørke dypet bak restavfallsbøtta og håpe at jeg treffer glass og metall-sorteringskassa.

De fleste kommuner har i dag påbudt kildesortering av husholdningsavfallet. Utfordringen er at de færreste kjøkkensystemer er tilrettelagt for sortering av avfallet i flere fraksjoner. Kildeboksen løser dette problemet. På grunn av utformingen vil de fleste kunne sette inntil fem bokser i et vanlig kjøkkenskap på 60 cm. Rullen med avfallsposer legges i et eget rom på bunnen.

Kildeboksen leveres flatpakket i pakker på tre. Med Kildeboksen gjør du avfallet til en ressurs, samtidig som du sparer tid og penger. Kildeboksen er produsert i Norge med 100 % resirkulert materiale.

Begge barna mine kommenterte begeistret det nye systemet, og syns det hele ble mye finere og mye lettere å forstå.

Siden det dessverre ikke følger med slike kjekke poseruller i fem ulike farger som de har i Tromsø, må jeg bruke vanlige handleposer eller kanskje slike hvite avfallsposeruller man får kjøpt. Og det er dermed ikke SÅ lett å gjette hvilke bokser som er til hva hvis de er tømt. Derfor har jeg merket med Dymo foran eskene.

For matavfallsposene, som jo er kortere enn vanlige poser, har de selvsagt funnet opp etasjeskille som du justerer selv i forhold til posen som skal oppi.

Boksene skal vare i minst ett år, men tilbakemeldingene på Facebooksiden til firmaet viser at det er muligheter for i hverfall tre års bruk. Miljøvennlig det og, si!

Jeg kjøpte tre pakker, og skal bruke resten på vaskerommet – for der blir det både kastet lo, plast, papp og tekstil. Har hatt dårlig kildesorteringssamvittighet der nede lenge…

Fristet? Du kan bestille Kildeboksen her!

PS – innlegget er ikke sponset, jeg har kjøpt og betalt for eskene selv. Men jeg får muligens betalt i kildesorteringskarma seinere. 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

2 svar

Legg igjen et svar

Vil du legge inn en kommentar?
Skriv inn her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *