,

Vår i hagen

I går var en sånn perfekt vårdag. 16 grader i skyggen, stekende sol. Søndag. En av årets deiligste lister ble skrevet i full fart – alle mann på dekk!

Det er ganske mye som skal fikses i en hage og på et hus og et par biler når våren melder sin ankomst. Det er raking og luking, klargjøring og rydding. Men hagearbeid om våren er noe av det beste jeg vet. Det er så løfterikt og så mye å se frem til. Det er spirer og snøklokker, påskeliljer og krokus, hvitveis og sommerfugler og marihøner. Hele hagen vekkes til liv, og hele våren og sommeren ligger foran oss. Uslåelig.

Men ja, det er endel jobb som må gjøres etter høstens og vinterens klamme grep ;). Her er vårens (og sommerens) hus- og hage-fikseliste:

Vår / Listelykke

Det er forøvrig mange av listene mine som er så enkle som dette – det er ikke alltid jeg har tid til å tegne og dulle. Det enkle er ofte det beste, særlig når det er travelt!

Men selv om det er travelt, er det mange grunner til å skrive Vår i hagen-liste:

    • Listene er veldig fine å se tilbake på til neste år. Det er mange oppgaver som gjentas hver eneste vår. Da er det lettere å planlegge godt, og ikke glemme viktige eller tidkrevende ting.
    • Gode og fyldige lister fra starten av sesongen gjør at det blir lettere å sette av nok tid. Du slipper kanskje unna med én tur til Hageland.
    • Gjøremålslister gjør det enklere å se hva som må handles inn, og det blir lettere å se om det faktisk er penger nok på kontoen til å få gjort alle prosjektene man ønsker. Budsjett er kjekt!
    • Det blir lettere for alle involverte å se hva som skal gjøres.
    • Det er selvsagt også på Vår i hagen-lister veldig tilfredsstillende å krysse ut…

Det jeg ikke har gjort enda, er å skrive listen over hvor mange sommerblomster jeg skal kjøpe, til hvilke kasser og potter. Det planlegger jeg alltid før jeg drar på gartneriet. Da kjøper jeg kun det jeg trenger. (Og litt ekstra, da.) Den listen pleier jeg å skrive (og gjerne tegne) litt før 17.mai. Da er det som regel greit å plante ut det meste her i Vestfold.

Jeg har også en egen liste for båtpussen. Den er ikke så fyldig enda, fordi det er første året vi har eneansvar for båten. Det blir en liste som blir til mens vi jobber så svetten spruter, tenker jeg…

Håper dere alle får en koselig våronn i deres hager/verandakasser!

PS: Sjekk gjerne ut Hageglade på Facebook, der får du mange fine tips og råd hvis du lurer på noe!

Lagre

Lagre

0 svar

Legg igjen et svar

Vil du legge inn en kommentar?
Skriv inn her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *