,

Listelykke som foredrag: For deg som vil planlegge bedre – og rydde opp!

God planlegging er nøkkelen til mindre stress, mer tid til tingene vi liker å gjøre. Etter at jeg gav ut Listelykke og Listelykke notatbok i 2016, har jeg snakket meg varm om metoden som har båret mitt liv på skuldrene i over ti år. 

Nå deler jeg min erfaring i mitt foredrag og kurs om gleden ved gode lister – på alle områder i livet.

foredrag-web-listelykke

Fotomontasje: Cappelen Damm

Å få ned alle livets punkter i en og samme bok er en liten øvelse i mindfulness. Det har jeg holdt på med i over ti år. Da jeg delte litt om listeboken min på bloggen i 2010, fikk jeg en kommentar jeg ler av enda: «Djiiis, tenkte jeg først. Og så: Hmmm, en sånn skulle jeg hatt…»

 

Det jeg så på som verdens enkleste og mest selvsagte metode, viste seg å gi en skikkelig aha-opplevelse til andre. Det er mye man selv tar for gitt og som en selvfølge, som kan hjelpe andre hvis du deler det. Og det har vært en drivkraft for bøkene mine.

 

Utenlandske medier har for lengst plukket opp den voksende trenden med å strukturere livet gjennom listeskriving. Amerikanske Vouge kaller bla Bullet Journaling for «KonMari for løpske tanker». Det å skrive ned oppgaver og tanker, fjerner stress.

Med inspirasjon fra Bullet Journal-teknikken og mine egne kalendere og listebøker gjennom årene som har gått, laget jeg Liste­lykke notatbok.

Listelykke notatbok
I notatboka får du ferdig tegnede lister for et helt år. Ønskelister, lister over julevask og vårrengjøring, over alle husets rom og mål for sparing, ferier, egenutvikling og husarbeid. Her kan ungene krysse av for sine plikter, og hele familien kan med hjelp fra boka komme til enighet om når og hvor ofte husarbeid skal utføres.

I tillegg får du egne kalendersider og sider for ukemenyer og handlelister for hele året. Du kan konsentrere deg om å faktisk fylle inn oppgaver, stryke dem ut, skrive ned ting du må huske på, og ideer du har. Jeg tar Listelykke notatbok med på mine foredrag, sammen med gamle listebøker og min bullet journal, for å vise hvor personlig man kan gjøre teknikken. Ønsker du kurs i bullet journaling og Listelykke? Send meg en epost, eller les mer om meg, kurs og foredrag her. 

Første foredrag ut denne våren er på biblioteket i Hof i Vestfold:
«Gunn Beate Reinton Rulnes er forfatter av boka Listelykke , og skal hjelpe oss å komme i gang med våroppryddingen, få orden i sysakene, bli bedre planleggere – og få mere tid til alt som er morsomt!»

 

God organisering for hodet
Jeg er overbevist om at både min mentale og fysiske helse blir bedre når livet mitt er godt organisert. Vi har alle ulike terskler for rot, men for mange av oss fører rot til stress. Jeg har oppdaget at rot påvirker meg både i arbeidsuka, i hverdagen med familien, i huset, hagen og arbeidsmiljøet mitt. Som forfatter og journalist med hjemmekontor på 13. året, er jeg avhengig av en viss orden på oppdrag og kalender. For meg har listebøker og organisert opprydding vært redningen.

Alt henger sammen
Siden jeg er forkjemper for de gode listene, har jeg selvsagt hatt stor nytte av også å sette opp livet mitt i en liste. For hva var det jeg trengte å organisere bedre? Jeg kunne ikke begynne å rydde opp før jeg visste hvilket rom, fysisk eller psykisk, som trengte en rufs. For de fleste av oss trenger både å rydde opp i huset og i hodet, på jobb og i tidsbruken vår. Alt henger sammen.

Gode strategier – med et smil
Når jeg holder foredrag om Listelykke får du en rekke verktøy – du som vil rydde opp, organisere bedre og ha en hverdag som flyter litt lettere. Jeg er opptatt av å servere gode ryddestrategier og tips til hvordan du kan rydde opp både i hverdagen og i huset – med humør. Listelykkebøkene finner du her.

 

Og så er det en annen viktig ting: Jeg er ikke opptatt av perfeksjon. Jeg tror på humor og selvironi. Jeg tror ikke på dårlig samvittighet som metode, og jeg tror det er farlig å hige etter følelsen av å være ajour.

 

Men det er lov å gjøre en innsats for gjøre livet litt lettere, mindre overfylt og mer organisert. Og det kan jeg hjelpe deg med. Kanskje vi ses på foredrag i år!

0 svar

Legg igjen et svar

Vil du legge inn en kommentar?
Skriv inn her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *